:D

Idag så red jag Lovis i ridhuset, det gick väl sådär. Det var många ställen där sargen var farlig så hon gick å skenade nästan hela tiden. Men annars gick det väl bra, hon går i fin form nu och jag behöver absolut inte hålla mycket i tyglarna när hon sänker nacken, riktigt skönt!

Efter att jag hade ridit henne lite så skulle mamma få rida henne för första gången. Gick väl ganska bra då också, hon är nog inte riktigt van mammas skänkel så hon såg ut att vara lite svår att få framåt, men det gick bra ändå. Tycker hon är duktig oavsett vad hon gör, jag menar... hon är bara 3 år. :D

Idag så ska jag bjuda på några härliga bilder också! :D



Haha, kameran funkar inte riktigt som den ska inne i ridhus, så benen blir väldigt otydliga.





Mamma rider :)




Dagens ridpass = duktig bäbis :D

Lovis har fått vila en hel del nu, torsdag & fredag vilade hon, är nog bra för henne att göra det ibland också, vill absolut inte få några problem med henne för att jag rider henne för mycket, men den risken finns nog inte ändå, rider varken långa eller speciellt hårda pass. Lördag så red jag henne, det gick förvånansvärt bra, även fast det stog en massa hinderstöd, bommar, koner och sockerbetor mitt på ridbanan... Innan passet så var jag bomb säker på att hon skulle reagera på det, men icke! :D Hon gick i form och ja, inga problem helt enkelt :) Kul!

Igår så vilade hon, det var egentligen inte meningen, men ridhuset var upptaget nästan hela dagen och det spöregnade ute så då fanns det inte så mycket att göra åt den saken.

Men idag så började jag med att leda hon ute på ridbanan, samtidigt som jag kollade hur hemskt underlaget var :o Så jag bestämde mig för att gå in i lilla ridhuset och kolla hur hon var där, så jag gick lite med henne där inne också, men då tyckte jag att hon blev lite spänd, pigg och skrikig samtidigt som att det inte fanns någon pall eller något där inne... Så då gick jag ut igen och bestämde mig för att jag bara fick rida där och se hur vrång hon skulle vara, med alla vattenpölar osv... haahaa! Men jag satt upp och red henne, i början när jag travade henne så blev hon så som varit ute innan, att hon var stark och svår att rida helt enkelt, dessutom så travade hon rakt ut i en vattenpöl, tror att hon blev lite rädd för att det sprutade vatten överallt så hon galopperade iväg, så sprutade det ju självklart ännu mera vatten... -.-. Men ingen skada skedd ändå. Travade runt lite och efter ett tag så slappnade hon av och gick otroligt bra! Så då bestämde jag mig för att... ( håll i er nu! :o ) fatta galopp på henne! Första gången ute! Gick grymt bra även det. I slutet av ridpasset så skulle jag skritta henne och hon plaskade i en av dom stoooora vattenpölarna på ridbanan, ställer sig mitt i den och börjar att dricka vatten x) Och detta gjorde hon flera gånger! Så söt min lilla beeebis är! Måste ärligt talat säga att det varken märks, känns eller verkar som att det är en 3-åring jag äger, men det är det - världens bästa! :)

( på vägen tillbaka till stallet från ridbanan så stoppade en okänd tjej i 25-års åldern mig, som jag aaaaldrig sett innan, och frågade mig om det var min häst. Jag svarar ju självklart ja, sen sa hon att det var otroligt fin :D Alltid kul att höra sånt, även fast jag redan vet om det och håller med dom till 100 % ;) )

Bättre och bättre!

Det går bara bättre och bättre med Lovis! Idag så red jag Lovis i ridhuset, gick riktigt bra. Hon hade bra framåtbjudning även fast hon var ensam inne. I slutet av passet så gick hon i form och sänkte nacken, precis som jag vill! Det är ju nästan så att man kan säga att det är nu det roliga börjar! Jag tycker inte direkt att det känns som att man rider när man inte har hästen i form, det känns så slappt och fel. Så nu när hon har börjat lära sig att gå i bättre form så känns det mycket bättre.

Att sadla och tränsa funkar bättre igen nu också. När jag ska sätta på sadeln så brukar hon försöka springa iväg från mig i boxen, eller ja, snurrar och går runt. ( samtidigt är hon ganska duktig med att vända rumpan till mig vid detta tillfället, sånt gillar jag inte! haha ) Men nu känns det som att hon har börjat att ge upp, hon går väl lite runt, men efter ett tag så stannar hon och låter mig sätta på henne sadeln. :)

Tränsningen funkade bra i början, men sen så kom hon på att det är jättekul att dra upp huvudet, speciellt när jag är så kort! Sen så har jag faktiskt lite svårt att tränsa på det sättet man gör när hästar drar upp huvudet, men det går bara bättre och bättre för varje gång. Så idag var hon faktiskt inte så illa.

Angående sadlingen så skulle det ju funka att binda upp henne, men det vill jag inte. Tycker att det först och främst är mycket lättare att låta henne vara lös i boxen, samtidigt som att det känns som att skulle jag binda upp henne så kommer hon aldrig kunna gå lös när jag ska sadla henne. Och självklart så tar det nog inte så lång tid innan hon står helt stilla heller, för snart så vet hon att det inte är någon idé att ens försöka, för jag ger inte upp!

I morgon så ska Lovis få vila, har ridit henne 3 dagar nu så i morgon ska hon få vara slappis.

Andra ridpasset ute.

Idag red jag Lovis ute på ridbanan, andra gången jag rider henne ute. Gick så otroligt mycket bättre idag! Idag så lyssnade hon mycket mer på mig och var inte lika pigg. Självklart så tittade hon på lite grejer, men det får hon göra sålänge hon är lugn och lyssnar på mig, sen så kan man inte se bort ifrån att detta är faktiskt på en ridskola där det är folk överallt, hästar som kommer och går osv, samtidigt som det är en stor väg bredvid, som det kan komma folk som kör som biltjuvar och även en cykelväg bredvid där cyklister, mopeder, folk som går osv är. Så det är ju inte det lugnaste stället man kan rida på! Men idag var hon ungefär så som jag vill ha henne, eller visst, hon skulle kunna vara pytte lite lugnare. Men ändå så är det ju lite skönt att ha en såpass framåtbjudning att man faktiskt slipper att driva på själv, samtidigt som det är mycket lättare att jobba med formen, vilket hon gick stadigt i idag. Så nu framöver så ska jag väl variera en hel del mellan att vara ute och inne.

Gårdagens ridpass, då jag red henne första gången ute har jag inte direkt lust att nämna... :p Så nu är jag riktigt glad att hon gick bra idag. :) haha

I morgon ska jag nog rida henne inne, måste få galoppera henne lite, vilket jag inte gör ute riktigt än... ;) Vill väl egentligen lära känna henne lite bättre, men iofs så känns hon ju som en helt annan häst när jag rider henne ute ändå :o haha!

Träning

Idag så red jag för en ridlärare/tränare. Gick supert! Tycker det är så skönt att få rida för folk som vet exakt hur jag ska göra för att det ska bli bra! Tillexempel, nu innan så har jag bara travat på henne utan att försöka göra något speciellt åt traven. Men jag rider henne för sakta, måste driva på mer i både trav & galopp. Jag gjorde ju det idag och jag kände direkt att det blev skillnad, mer taktmässigt och att det är mer flyt i ridningen :) Bara hon kommer upp i det tempot där hon har egen framåtbjudning så blir det också mycket lättare att jobba med formen! I galoppen så ska jag väl mer bara galoppera på och inte tänka särskilt mycket på formen än, utan mer att hon ska galoppera på och vara ute på fyrkantsspåret, vilket hon har lite svårt för.

Hon sa att jag ska rida henne på detta viset några gånger nu, sen ska jag rida henne på utebanan. Rider jag exakt så som jag gjorde idag så blir det även lättare att rida ute, för då kan hon inte koncentrera sig på allt annat, typ flygande elefanter och rosa giraffer, utan att då har hon tillräckligt att göra med att koncentrera sig på vad jag säger åt henne att göra.

Hon sa även att det var ganska lätt att se att hon inte var riktigt van sin ryttare än, så bara hon vänjer sig vid mig så kommer också det underlätta en hel del. Men det kommer jag inte direkt att kräva nu den första månaden heller, för hon är 3-år, och då är det nog inte bara så att hon är ovan mig, utan faktiskt alla ryttare, även den som red henne förr. Så får man inte heller glömma bort att hon har inte blivit riden så jätte mycket!

Jag tycker verkligen att jag har en kanonfin häst och jag är supernöjd med köpet! :D

................

- Varför måste man ha en rubrik för? :o Kommer ju inte på något!

Idag ska Lovis få vila, hon har gått 3 dagar nu så då är det dags för hon att få en riktig slappis dag :) Och ladda upp för i morgon, privatlektion! Men självklart ska jag gå till stallet å grejja lite och pussa på Lovis!

Tycker att det är så kul att det har gått ganska mycket framåt redan, sen första gången jag red henne i ridhuset. Hon reagerade på speglarna, hon travade bara ett fåtal steg i taget, jag var tvungen att longera henne innan ridningen, jag var tvungen att ha hjälp när jag skulle sitta upp på henne. Och sen så ville hon ju inte gå ut på spåret, vilket hon fortfarande har lite svårt med på vissa ställen i ridhuset. Men det har absolut blivit mycket bättre!

Bara hon går ut mot spåret hela tiden och jag får galopperat henne en del så ska jag börja att gå över bommar med henne. Gjorde ju det på provridningen, men det behövs verkligen att tränas på - för att säga det så ;) haha! Så kanske ska börja med det i slutet av nästa vecka ?! :)

Galopp

Har nyss varit i stallet för andra gången idag. Denna gången så red jag, mamma var där å kollade på den fina utsikten i ridhuset ;) Idag tycker jag att det gick väldigt bra. Hon bryter lite av i traven men det gick bättre efter ett tag. Hon måste bara vänja sig till att det är jag som ska bryta av till skritt och inte hon. Idag så galopperade jag också, dom 3 första stegen så var hon väldigt "gungig", det kändes som att det var lite påväg mot lite bockning, men fortsatte bara att galoppera och då hände det inget farligt ;) Galopperade några varv på stora volten och bröt sen av till trav, travade ett varv på fyrkantsspåret och fattade en ny galopp, denna gången utan "gung" men sen så ramlade hon ner till trav, så då var det bara att fatta galopp igen =) Utmärkt, utan problem! Andra varvet så fattade jag galopp, galopperade några steg så kände jag att hennes rumpa blev liiiite högre upp i luften än det den ska vara ;) Så ett "ponnybakutspark" gjorde hon, men sålänge det håller sig på den nivån så är det ju lugnt, bara hon inte gör något större, när hon får lite mer kondition och muskler :o haha! Efter galoppen så travade jag runt lite, kändes som att hon blev lite lägre och gick mer stadigt. =) Så var ridpasset slut för dagen :) Med en nöjd ryttare!

Provade förresten ett regntäcke som jag har köpt också. Hade en liten tanke om att det kanske var lite för stort, så vi provade det. Hon var lite nervös för att få det på sig, det är väl säkert första gången hon har på sig täcke :p Men det passade faktiskt. 155 i storleken. Men när jag ska köpa fleecetäcke så kanske det är bättre att ta 145, för det ska ju sitta liite tajtare :)

Det går framåt.

Igår red jag Lovis, första gången utan att longera henne innan. Och det gick bra! Ingen galopp då heller x) Hon är lite rolig, för när jag travar runt lite så travar hon ju på men efter ett litet tag så bara faller hon isär och saktar av till skritt och sen typ stannar x) Men det är ju bara att driva på så travar hon igen :p Idag tror jag att jag verkligen måste försöka att galoppera för ska ha en privatlektion för ridläraren på stallet på torsdag och då kanske det är smart om jag iaf har galopperat lite :) Men jag får väl säga till henne att jag inte galopperat så mycket, blir nog mest travarbete ändå :)

Mamma kommer å hämtar mig halv 3 så hon ska kolla på mig rida idag, första gången sen provridningen :P haha!


Min bäbis

Har ridit min bäbis 4 gånger sen hon kom hit nu, har mest varit skritt och trav, med endast några få galoppsteg ibland :P Nu dom två sista gångerna jag har ridit så har jag inte behövt någon hjälp med att hålla i henne när jag sitter upp. Utan det har funkat jätte bra ändå. Men däremot så måste jag alltid ha en pall eller något för att gå upp på henne. Inte för att jag inte klarar att ta mig upp utan. Men jag försökte utan pall igår, men det funkade inte, då ville hon inte stå still :P haha! Har väl tänkt att försöka rida henne idag också, men detta vädret tillåter mig ju inte att gå till stallet! :'( ... Ska väl kanske försöka med lite galopp idag. Är väl lite rädd för att hon ska börja busa, även fast det inte verkar så på henne :) Hon är ju bara så lugn och slö, på ett bra sätt då ;) Men temperamentet kan ju faktiskt ljuga lite :P Det vet jag om iaf. Mamma hade ett gammalt new forest sto, hur lugn och slö som hellst, men hon fick sina utbrott ibland, 2 gånger med mig på ryggen. Ena gången kommer jag verkligen ihåg! Min bror red våran shetlandsponny samtidigt som jag red Winnie, som hon hette, inne på ridbanan. Jag skrittade med Winnie samtidigt som min bror skulle få shettisen att galoppera. Då hade väl Winnie bestämt sig för att hon inte orkade mer så hon satte igång i full fart, bocksprång och herregud vad det gick, jag klarade väl kanske att hålla mig kvar i 2 sekunder eller ngt x) Så jag ramlade av, jag låg på backen när Winnie hoppade över mig, riktigt trevligt, blödde näsblod och hade sand över hela mig, även i munnen ;) Och samtidigt som detta hände så var min kära mormor och morfar även där och kollade :) Riktigt lyckat!

Nej jag har att ramlat av några gånger faktiskt, funderar på hur många gånger jag har hängt kvar i stigbygeln :o Har väl kanske varit en 4-5 gånger, varav 3-4 ggr med Paola x) Nu förra gången jag ramlade av blev det på detta viset, hoppade med Paola, i ridhuset. Då vet jag att jag hängde kvar i stigbygeln, nog första gången jag faktiskt klarade att tänka när jag ramlade av x) Låg iaf på backen och blev släpad efter Paola några steg och jag kände ju att jag verkligen satt fast, så jag ryckte till med hela benet och då åkte stiglädret av sadeln =) Jaja vi alla har väl varit med om lite hemska saker =) Det är ju det man blir duktig av ;) Vad är det man säger, man är inte duktig förän man har ramlat av 100 ggr ;) haha... Men funderar på om jag nånsin har ramlat av en stor häst, det tror jag faktiskt inte :o Men någon gång ska väl bli det första ;)


Första "ridpasset"

Igår red jag Lovis för första gången sen provridningen. Blev väl inte så mycket ridning, utan bara skritt och lite trav. Hon hade aldrig varit i det ridhuset förr och reagerade på speglarna där inne :p Har hon säkert aldrig sett förr! ;) Så var nog undelaget lite ovant också, så hon ville inte direkt hålla traven :p Men det gick ju bra ändå, jag satt på henne hela tiden och ramlade inte av :) Och då kan man aldrig säga att det gick dåligt ;) haha!

Ska nog rida idag också och se om man kanske får travat lite mer, beroende på hur hon är i ridhuset idag =)

Stallet snart

Ska snart gå till stallet, ska bara dricka upp min varma koppen och skriva klart här först. Sen så måste jag göra något åt min fot också! :o Har fått ett gigantiskt skavsår. Jag har väl bara mig själv att skylla, glömde mina vanliga skor hos mamma. Det är dock inte så värst mysigt att gå i skor som skaver extremt när man har skavsår :o haha! Men iaf, idag så tänkte jag försöka rida, kanske ;) Var meningen att jag egentligen skulle få lite hjälp, men isf så måste jag rida ikväll, å så länge orkar inte jag vänta :p haha! Får väl se vad som händer :)

Ikväll har jag även kvällsjouren, så då ska jag ta in alla hästarna :) Dvs att jag ska till stallet två ggr idag =) Nu känner jag att jag verkligen är i behov av en cykel! :( haha

Äntligen!

Har fått lite panik på denna datorn, den har nog något stort emot blogg.se, för har försökt att gå in på sidan 3 dagar nu och det vill den inte. Men nu kom jag att in, så då äntligen kan jag få skriva lite spännande saker :)

I lördags åkte jag och mamma till lysekil och hämtade min nya häst, Lovis! Allt gick supert, hon skrek lite på transporten och var väl lite orolig, svårt att bara lämna sina kompisar :o Men det gick jätte bra ändå. Kom fram till Arvika och lastade av henne. Ställde hon i boxen och provade det nya snygga tränset och sadeln, passade fint. Släppte ut henne i hagen och inga problem där heller så hon fick stå ute tills kvällen.

Igår så var hon lite stressad och pigg :o så jag longerade henne lite i det ena ridhuset. Men då var hon väl inte särskilt pigg, utan bara med nyfiken på vad detta var för ställe :p haha!

Idag så gick jag med henne lite på ridbanan ute, och hon var väl lite spänd även där, men efter ett tag så lugnade hon ner sig helt och var riktigt cool. Äntligen! Så mycket lättare att hålla på med hästar när de är lite lugnare, särskilt när det är en häst man knappt känner :) I morgon så blir det nog kanske att försöka rida henne, för första gången sen jag provred henne. Men får väl se, vill väl egentligen få lite hjälp första gången, men annars så får vi väl se om jag gör det själv! :)

RSS 2.0