Snart dags

Idag red jag i stora ridhuset, Angels första gång nu. Hon var väl lite okoncentrerad i början och ganska stressad, men det lugnade ner sig efter ett tag. Nu känner jag att det snart börjar bli dags att filma, kanske några få ridpass till, sen så är det dags för en dressyrfilm! Idag tog hon fattningarna direkt, alltså, jag har aldrig varit med om att hon någonsin har tagit fattningarna så bra och faktiskt "fattat" galopp. Det har ju alltid blivit lite småspring in i galoppen, både nu och förr, men inte idag. Då behövde hon inte rusa iväg i trav för att fatta. Och detta gör ju självklart också så att själva galoppen blir mycket bättre och inte lika springig.

Visst, hon orkar inte mycket galopp, än... Men det kommer :) Så har hon ju även lite svårt för att fatta rätt galopp, men bara man själv är noga så går det oftast bra. Så måste jag även träna på att hon inte får öka på långsidorna, vilket hon alltid gör. Vet inte varför hon har fått för sig att det är okej! Hon ska öka när jag säger åt henne att göra det. Men hon var faktiskt riktigt duktig idag!

Så måste jag verkligen få klippt henne snart också, idag blev hon såpass svettig så att det rann av henne :o Dessutom så ser hon ut som en mammut. -.-

( Pratade med min tränares mamma idag på stallet. Hon menade att jag verkligen skulle stå på mig med hela Lovis-historien + att jag inte ska betala en enda krona för att skicka iväg henne på tillridning, utan det ska dom vi köpte henne av göra, vilket är lättare sagt än gjort... Men känns ändå som att det bara ligger ett samtal bort... Är ganska trött på det här... :/ Vill bara skicka iväg henne så att jag får tillbaka min häst, så som hon var. Men jag inser ju att det kan ta månader & år innan det händer något alls... )

Jobbintervju

Nu har jag nyss varit på jobbintervju, var ganska nervös innan :o haha. Hade förberett mig på att dom bara skulle "prata" lite med mig, så som Josefin förklarade. Josefin skulle också vara med. Fick ett sms en 20 min innan jag skulle gå dit att Josefin inte skulle åka föränn halv 4, så jag fick klara mig själv, vilket självklart gjorde mig mer nervös... Men det gick väl bra ändå :) Det var väl mer en jobbintervju än "prat". Men jag hade inte förberett mig på att han skulle fråge vad jag är bra/dålig på... :o haha! Han skulle iaf ringa upp i slutet av denna veckan eller början av nästa vecka så får vi se om jag får börja som servitris/bartender ;) haha

Hålla tummarna!

Nu ska jag snart sticka iväg till stallet, idag ska Angel ridas. :) Rider henne väl i lilla ridhuset, börjar nog bli dags för henne att gå i stora ridhuset också, men den dagen kommer väl :)

Blev väckt av Josefin i morse, eller ja, förut :p Hon berättade att jag ska iväg å prata med folk i morgon, sökte jobb för ett tag sen & nu vill dom prata med mig, så då blir det väl att hålla tummarna! :D


Saknar min lilla Lovis :(

Full fart

Idag red jag Bambi i skogen och lite på utebanan, blev full galopp där ett tag, hon tycker det är så kul :) Efter jag blivit klar med Bambi så red jag Angel, på utebanan. Hon gick lika bra som vanligt, lite svårt för att hålla galoppen fortfarande, men den är på god väg att bli bättre :)

Nu ska jag snart göra mig i ordning, sen så får vi se om jag blir tvungen att gå till stallet igen för att kvällsfodra, troligtvis så måste jag det, men det kan ju vara någon som hör av sig som kan ta kvällen istället. Men efter det så blir det att festa :)



11-11-11

Vilken dag va? 11 i 11 tvåtusen11 :) allas bloggrubrik så jag kände att jag bara var tvungen att hänga med i trenden, innan det var försent :) Nej men det är nog lika speciellt som 10-10-10 och 09-09-09 och lika speciellt som det kommer att bli 12-12-12 ( min & min pojkväns 3-årsdag by the way ) och även 13-13-13. :)


Ingen rubrik.

Idag red jag både Bambi & Angel. Bambi fick springa lite i skogen, vilket hon tycker är jättekul, så är det även skönt att hon är ganska orädd av sig :) Angel red jag på utebanan, då hade det blivit ganska mörkt. Var en som longerade en häst på utebanan närmast stallet, så då fick jag och Angel rida längst bort, vilket hon absolut inte gillade, så hon strejkade lite i början, men efter ett tag så gick det bra ändå. Efter ett tag så hade det hunnit bli väldigt mörkt, då gick ponnyn som blev longerad, vilket jag inte vet om Angel märkte :p haha! Men hon gick faktiskt väldigt bra idag, eller det gör hon ju iofs varje gång hon inte strejkar :) 

Fick nyss veta att jag inte ska ha ridlekis i morgon, utan nästa helg. Så då tackade man nej till Karlstad i onödan... Meeeeen man kan väl ha kul ändå?! :) Får se vad som händer ikväll. Nu sitter jag iaf å lyssnar på musik & dricker vin =)


Bytt header.

Nu har jag äntligen bytt ut min header. Den förra jag hade var meningen att jag bara skulle ha några dagar... Men eftersom jag inte har någon egen dator och inte photoshop så har det varit lite svårt, men nu har jag äntligen bytt :) Om ni inte ser den: tryck f5!

Idag var det väl egentligen meningen att jag och min pojkvän skulle på krogen i karlstad, men så blir det inte. Jag ska ha ridlekis på stallet i morgon ( tror jag?! ) så kanske inte någon höjdare att komma dit klockan 11 och se dö ut & lukta alkohol, för små barn... :p Men vi får väl se, kanske tar mig någon cider och tar en liten sväng på krogen här i arvika ist :) Men i morgon, då jävlar är det all in ;)


jag vill ta studenten igen.


mmmmmmmm...

Musiktips!

Jag har ett problem som jag gärna vill att ni ska hjälpa mig med! Jag letar efter ny bra musik, hellst party musik, men annat går bra också.

Så lätta på hjärtat och skriv ned era favorit låtar just nu!

Så kan jag dela med mig av några som jag har hittat. :)







Nu är det eran tur!

VAD LYSSNAR NI PÅ ? :)

Reb'l Fleur

Idag gick jag upp 05.30, tidigt va? Nej men jag hade stalljour och då var jag tvungen att gå till stallet :) Sen gick jag raka vägen hem och somnade om ;) Så vaknade jag några timmar senare, sprang ner på stan och köpte en parfym, rihannas reb'l fleur :) Köpte även ett nagellack :) Nu har jag nyss kommit hem ifrån stallet, idag red jag Bambi och släppte Angel lös i ridhuset :)


Friends with benefits

Blev så fruktansvärt sugen på lösgodis så jag och min pojkvän gick iväg å köpte lite på ica :) Måste faktiskt säga att jag ogillat click candy ganska mycket. Självklart så är det väl bra att veta att inte folk har rört vid det man äter, men man får ju verkligen inte välja hur mycket man vill ha själv, ibland så kommer det inget när man håller inne knappen, men sen efter ett tag så rasar det ner! :o

Nu funderar jag på om jag ska sätta mig & kolla på filmen friends with benefits :)

Har ni sett filmen, vad tyckte ni? :)


tuuuuuuut!

Har nyss kommit hem ifrån stallet, idag skrittade jag ut på Angel. Det gick bra, hon är ju van att gå i skogen så det visste jag skulle gå bra! :) I morgon och fram till söndag så ska jag även rida en till Ponny som står i samma stall som Angel, ägaren är bortrest så då ska jag ta hand om henne :)

Jag hatar folk som tutar med deras bilar... Jag var på väg hem ifrån stallet och skulle gå över ett övergångsstalle. Ser att det kommer en bil en liten bit bort men tycker att det ser ut som att den börjar bromsa så jag går, kommer halvvägs ut så ser jag att bilen kommer snabbt emot mig och samtidigt så börjar den som körde bilen tuta, riktigt länge. Kollar mot bilen och där sitter min ridlärare och skrattar, det var inte kul - jag skrattade inte ens. -.- ! Nej men seriöst, jag gillar inte när folk tutar...




God morgon, eller?

Ja för min del så kan jag säga god morgon! Vaknade för en halvtimme sedan, fy skäms! Nej men det är faktiskt riktigt skönt att bara sova tills man vaknar själv... :D Men iaf, nu sitter jag här och dricker té och äter mûsli med youghurt, fast det var inge gott längre...

Nu ska jag hoppa in i duschen. Så ska jag tvätta håret med diskmedel, härligt va? ( nej jag är inte så fattig så att jag inte har råd med schampo, jag är bara knäpp. :) )


Upp till er!

Jag har funderat ett litet tag och nu vänder jag mig till er som läser och kommenterar min blogg... Hur tycker ni att bloggen ska vara? Tycker ni att den ska vara som den är, alltså endast handla om hästar eller tycker ni att jag ska skriva om annat också? jag har absolut inget emot att ha en 100 % "hästblogg" men problemet är bara att jag har svårt för att komma på saker att skriva om och tror att det skulle bli lättare om jag skrev om annat än just bara hästar.

Vad tycker ni ?? :)


Angel

Måste säga att det gick fruktansvärt bra idag att rida Angel! :D Hon skrek bara en enda gång när jag var inne i ridhuset. I början av ridpasset när jag tar tyglarna och får henne att gå i form så vill hon inte skritta ut riktigt utan tar lite kortare steg, men bara jag travar och galopperar lite så släpper det. Men iaf, traven går det kanon med, klarar av att korta och länga och går stadigt i form. Galoppen blir väldigt springig, det ska gå fort... enligt henne! Nej men det är nog väldigt jobbigt för henne att galoppera saktare så håller jag kvar henne så väljer hon ist att ramla ner i trav. Så nu i början så får jag galoppera lite fortare med henne där hon håller galoppen hela tiden och ibland vara lite mer på gränsen där hon nästan går ner i trav men att ett litet tryck med skänkeln håller kvar henne i galopp. Bara hon får lite mer muskler och kondition så kommer det gå galant. Så måste hon lära sig att "göra det jobbiga", för hon kan ju absolut galoppera sakta om hon så vill, men det blir ju så jobbigt för henne :p

Nu ska det inte låta som att jag är jätte negativ och bara klagar, utan jag kände redan idag att det går framåt. Första galoppfattningen tog hon direkt, vilket hon har haft lite svårt för, hon vill gärna springa in i galoppen. Men det säger sig ju själv, vill hon inte galoppera sakta så kan hon ju inte fatta galopp ifrån en ganska lugn trav heller... Nu dom tre gångerna jag har ridit henne har jag mer kännt efter vart hon ligger & hur hon är att rida. Så nu vet jag vad jag har att jobba med framöver. Och senare så ska jag ju även hoppa med henne också, men det känns bara dumt att göra innan hon klarar av att galoppera lugnt. Så om ett par veckor så kanske det kan bli lite skutt! :)


Arbetslös & drömmar

Det är faktiskt ganska skönt att inte ha något jobb, så som det ser ut nu. Men samtidigt så är det ganska tråkigt. Enda jag gör om dagarna är att vara i stallet, sen sitta här hemma vid datorn. Det känns verkligen inte som att jag skulle hinna med att ha jobb och sedan gå till stallet efter jobbet. Det är också en stor anledning till varför jag just vill jobba med hästar, då får man tid till sin egen häst också, när man ändå är på jobbet. Tillexempel, ridläraren, tränaren eller vad man nu kan kalla henne som jag rider för, jobbar som ridlärare, när hon har tid så rider hon och sköter om hennes egna häst :) Så vill jag ha det!

Sen så har man ju just den där lilla drömmen om att ha något typ av försäljningsstall, där man mer eller midre är sin egen chef, "jobbar" de tiderna man känner för själv och mer eller mindre ingen som säger åt en "gör si och gör så". Men frågan är ju bara hur man ska ta sig dit... Att gå unghästutbildningen ser inte jag som något större alternativ just nu. Utbildningen är ju så lång. Kanske någon gång framöver, men inte så som det ser ut nu. Sen så är det ju så mycket annat man måste tänka på också, måste ha något ställe att vara, måste ha kunskapen & måste kunna tjäna på det samtidigt som att man har ett namn och att folk faktiskt vill skicka iväg ens häst till just mig, för inridning & försäljning. Man drömmer mycket ja... ;)


Kommit från stallet

Nu har jag nyss kommit från stallet :) Red Angel idag också, i ridhuset... ensam :D Och tro det eller ej, men hon skötte sig supert! Skrek några gånger i början men direkt jag började jobba henne så var hon fullt koncentrerad :) ! Red mest i trav, några varv i galopp också, men känner att jag vill träna upp hennes kondition innan jag börjar tjata på hennes galopp :P

Fick även nyss förfrågan av att jobba igen på stallet den 25, ifrån 07.00 till 19.30 ( med lång lunch rast ;) ) Självklart tackade jag ja! Kul men pirrigt, 3 lektioner i mitt ansvar :P haha!


Bildbomb!

Nu tänkta jag lägga ut bilder på några av ponnyerna vi har hemma hos mamma :)

Jag & Akrobat





Jag och Angel



( första gången hon hoppar med ryttare ;) )



Jag och Wanessa




Jag och Paola ( gammal bild! )



Jag och Palle ( väldigt gammal bild! )



Jag och Paulina ( endast riden ett fåtal gången där )



Jag och Bonsai ( han är inte hemma hos mamma, utan han såldes för några månader sedan )


Första dressyrpasset med Angel!

Idag så gick jag till stallet och mockade, fixade allt klart för kvällen och sen så tog jag in Angel. Borstade och sadlade, det är en ganska pratsam liten dam det där! :P Gick ut på ridbanan ute och gick några varv med henne, för att hon skulle lugna ner sig. Satt upp på henne och hon var ganska pigg! :p I början så var det lite protester från hennes sida, men då är det bara att vara bestämd! I början så var det en häst till där men hon gick iväg efter ett tag och det gillade inte lilla Angel, bli lämnad där helt ensam :o haha! Men gick bra ändå. Sen kom det två ponnysar som skrittade runt och då gick Angel jätte bra! Red lite i skritt, trav & galopp. Sen klappade jag om henne och satt av. Gick in i stallet, sadlade av och gav henne några morötter ;) Måste försöka fjäska lite för henne :) !

Bilden är ifrån en utställning, då vi red en ridklass som vi vann :)






Flyttat ut & flyttat in!

Då har Lovis flyttat ut och Angel flyttat in. Lovis fick gå ut i en stor hage tillsammans med mammas norska döl eller ja nordsvensk kallar man väl det då ;) Lovis visade hennes ålder ganska väl och var väldigt försiktig så nordsvensken tog väl chefsplatsen :p Men vi får väl se hur länge det håller sig så! Men hon kommer nog att bli nöjd efter ett tag. Så hoppas jag att hon inte ska stå där allt för länge heller...

Men lilla Angel fick iaf flytta in i stallet här i stan idag, hon var dock inte lika nöjd. Har ju ganska små hagar här och det är hon inte van med. Men då får man väl hoppas att hon tycker att det kommer bli kul att ridas och komma ut ifrån hagen :) Hon är inte van den träningen som kommer komma framöver nu. Hon är ju mer van skog/promenadridning, men nu blir det hårda bullar och riktig dressyr & hoppning i ridhus! Så får man hoppas att det går framåt och slutligen att någon upptäcker denna söta varelse och vill köpa henne! :D

Är det någon som vet om en kille eller tjej som letar efter ett C-ponny sto på 7 år så är det bara att hojta till! :)


Tänka på ett annat sätt

Istället för att tänka så att Lovis kommer att bli mycket dyrare än vad vi hade tänkt oss så får man väl tänka på ett annat sätt. En 3-åring med hoppdiplom som är inriden är värd runt 100, en summa som vi inte ens är i närheten av än. Så om det går bra på tillridningen av henne så kommer jag ju få en jäkla fin häst, som är värd mer än det vi har lagt ut på henne. Men det är ju så tråkigt att jag ska behöva vänta så länge på att få rida och träna min lilla Bäbis.

Men under tiden jag väntar, så får man väl hoppas på att någon vill köpa denna lilla ponnyn! Det är Angel, ponnyn som jag ska träna när Lovis är borta. Ju fortare hon blir såld, desto fortare kan vi skicka iväg Lovis på tillridning! Så KÖP KÖP KÖP!


Känns så tråkigt!

Just nu så känns det så jäkla tråkigt. Lovis ska åka till bortan på fredag för att få vila i en lite större hage med hagkompisar. Då ska jag ta in en ponny till stallet, så jag kan rida, utbilda och träna för försäljning. Känns ju riktigt tråkigt att bara låta Lovis stå och inte få rida min egna häst, nu när jag äntligen har fått en! ( visst, jag får ju rida, men vågar inte chansa, det kan ju bli värre ... ) Nej men vi kommer nog inte ha möjligheten att skicka iväg Lovis föränn vi har sålt en ponny, vilket kan ta allt ifrån 2 månader till ett år...

Blir så trött på det här & allt krångel. Tänk om det kunde ha varit lättare saker man kunde ha att göra med, som man kunde lösa på egen hand...

Har även kommit fram till att mina "mål" inför nästa år ( när Lovis är 4 ) är det väl bara att dra ett stort äckligt svart streck över. Tävla LB dressyr några gånger & lättare hoppning. Göra ett bra ridprov & hoppa på kvalitetsbedömning. När ska jag få tid att träna?... Hade jag ridit henne nu så hade jag börjat att hoppa henne, DÅ hade jag haft tid. Men det har jag inte om jag är tvungen att vänta ett halvår innan jag kan rida henne igen... :/ Uuuh känns så värdelöst nu!

Sen så tycker jag så fruktansvärt synd om Lovis också, för det är ju egentligen inte hennes fel, hon får inte panik utbrotten för att slänga av ryttaren för att hon känner för det, utan att hon vill ha bort det hemska på hennes rygg som trycker på med skänkeln så att det blir obehagligt... Samtidigt så tror jag att det kommer vara bra för henne att åka bort ifrån ridklubben ett tag, hon har blivit så nervig av att vara där. Visst att hon springer i ridhuset men direkt jag ska leda henne på utebanan eller på något ställe hon inte är van att vara, så blir hon hur rädd & tittig som hellst, det är just då det känns tråkigt att vara så kort som det jag är. Känns ju som en myra när hon spänner sig och har huvudet i himlen...

Men jag gillar henne ändå, hon är min lilla ros, men rosor har även sina taggar.



RSS 2.0