Fullt upp!

Då har mamma ringt och sagt ifrån att vi ska ha henne. Så då är det bara besiktning och så ska hon skos & vaccineras. Men vi åker ju till danmark på onsdag och stannar i 8 dagar, men efter det så är det bara att hämta henne. Om hon går igenom besiktningen då såklart!



Idag har jag en hel del att göra, ska iväg med två ponnysar till örebro i morgon på utställning. Så jag måste rycka man, rycka man och åter rycka man! Klippa svans & hovskägg. Och dom ska duschas och bli fina. Smörja träns måste jag också göra.


Får hålla tummarna!

Idag åkte jag och mamma iväg till lysekil för att provrida en 3-åring.
Hon var verkligen supersöt! Jag red henne och hon kändes fin för att bara vara 3 år och inte riden alls länge.
Kändes som att vi kom överens och att det gick bra! Tror att hon faktiskt skulle kunna klara av en LCa dressyr nu. Men får ju inte tävla 3-åringar så det vill säga att jag har hela hösten och vintern på mig att träna och då är hon nog startklar LB =) hiihii!

Var ju även och kollade på ett fölsto, hon var verkligen jätte fin, även fast hon hade en gigantisk mage x)
Kollade henne longeras lite och trava över bommar, men det blev ju självklart ingen ridning, så jag vet ju att jag tänker inte att köpa en häst utan att provrida den,  och då skulle jag ju vara tvungen att vänta ett bra tag till isf.

så jag och mamma har bestämt oss för 3-åringen! Så mamma ska ringa i morgon och säga att vi ska ha henne. Så blir det bara att hålla tummarna inför besiktning och HOPPAS att detta går bättre än förra gången.


Då var det väl ungefär bokat!

Ska iväg å provrida en 3 åring om en vecka, torsdag. I lysekil, alltså en härlig lång resa =) Ska kanske även provrida ett sto efter akribori, men det låter väl egentligen bäst med 3 åringen, eftersom att den inte har något föl vid sin sida. Och Sen så är ju självklart hon på rätt utbildningsnivå för hennes ålder. Vilket man förstår att ett ungt sto som har föl inte är. Men tycker ju självklart om fölstoets stam ;) Akribori <3 hihi! Sen så ser hon riktigt fin ut. 3 åringen blev visad på treårstest nu i våras med ganska bra bedömning och hoppdiplom =) Får se om detta går bättre än dom andra !

Blir så trött!

Alltså, det verkar som att det bara skiter sig mer och mer detta! Först var vi å provred Zobori, Zoega och Nicke. Zoega var lite för stor, Nicke var för liten, Zobori var perfekt. Skulle köpa honom men han gick inte igenom besiktningen, så där blev det inget köp. Har kollat efter hästar länge nu och började planera med mamma att vi skulle åka å provrida 2 hästar på tisdag, igår skrev hon som ägde hästarna att den ena var såld och nu nyss skrev hon att den andra hade en spekulant som kände hästen från förr. Är så svårt att hitta riktigt fina hästar som inte står på andra sidan av sverige, eller som inte kostar en förmögenhet. Det funkar ju inte så som jag och mamma gör, planerar att jag ska komma å provrida "om en vecka", det går inte, för då är hästarna redan sålda. Man måste visst tydligen ringa dagen innan man kan provrida, för då KANSKE hästen finns kvar!

Gick inte som planerat

Idag var det ju meningen att vi skulle ha åkt å hämtat Zobori, men det blev inget! :( Förra veckan skulle han besiktigas och då visade han hälta på ett ben vid böjprovet, och jag ska ha en häst som går direkt igenom besiktningen. Sen så har han ju haft kotledsinflammation också, så det fick bli att tacka nej och fortsätta leta. Tycker det var riktigt synd för han var ju så otroligt fin. Men jag har iaf skrivit på en häst idag, så får vi se om hon svarar. Nu var det ju detta med CA 160 cm, har ju inte så lust på en häst som är så mycket mindre än 160, men om hon tillexempel är 159, så kommer hon väl säkert att bli 162-163, eftersom hon endast är 4 år. Men vi får se vad hon svarar. Mamma hade också skrivit på 2 hästar i närheten där som stoet står, så vi får väl se. Låter det intressant så blir det väl provridning nästa tisdag kanske :)

Hästägare

Igår åkte jag mamma ungefär till gävle för att jag skulle provrida 3 hästar, första som stod på schemat var Zobori, red han och han var ju verkligen underbar, hur cool som helst. Lugn och fin, trevlig att rida + att han verkligen har så mycket utstrålning, en super häst! Andra var halvsyster till Zobori, det här var ett sto, Zoega. Hon var lite större, 167 men upplevdes mycket större. Hon var trevlig att rida även denna, men som sagt, kanske lite för stor. Så var hon ju inte lika mycket utbildad som Zobori. Den sista var en lite mindre häst på 158, han var 4 år. Han var trevlig att rida även honom, lugn och sansad trots hans unga ålder och en riktig sötnos! Men han var faktiskt för liten, då hade det bara känts onödigt att gå över till stor häst. Då kunde man lika bra haft kvar Bonsai och tävlat honom som stor häst. Så jag och mamma kom fram till att Zobori var den vi ville ha! Vi passade utmärkt tillsammans, och det klickade verkligen mellan oss. Så mamma har ringt och sagt att vi ska ha honom, bara han går igenom besiktning! Så vi ska väl försöka hämta honom nästa måndag, om mammas bils bromsar har blivit lagade, bromsbeläggen tror jag är väl lite dåliga, så vi åkte ca 80 mil igår med slitna bromsar :o haha! Och det är vi väl inte så sugna på att göra igen, med en transport. 10 timmar i bil blev det igår och var riktigt trött på kvällen, men nöjd som tusan också! Så får man bara hoppas att man gör ett bra köp och att det går bra för oss tillsammans :)

Tack mamma & pappa :D

Provridning

I morgon åker jag och mamma till gävle för att jag ska provrida 3 hästar =) Så det blir nog en lång dag, om inte annat så blir det en lång bilresa =) 30 mil dit & 30 tillbaka =) haha! Åker väl ifrån arvika klockan kvart i 7 ungefär. Alltså, tänk om jag verkligen inte har turen med mig och typ alla är helt vrånga, eller tvärtom, alla är underbara. Då kommer jag nog sitta med beslutsångest :o haha! Jag längtar verkligen, och hoppas på att det blir något utav detta =) Ska väl säga åt mamma att hon ska ta med sig kamera så hon både får filmat och tagit kort, så jag har lite bilder att lägga ut här =) Blir nog en ganska tidig kväll för min del, om jag klarar somna. Kommer väl vara såpass spänd inför morgondagen så det kanske kan vara ett litet problem med sömnen =) haha! Iiiiiiiih ;D

Ärligt talat så måste jag nog säga att jag är liiiiite skeptisk inför detta, för det är ju något med alla hästarna.
Den ena valacken har det varit andra och provridit, men hon hade inte fått något svar av dom, så tänk om dom vill ha honom ändå, då är det väl dom som får honom ? :o Den andra valacken är nästan över gränsen på att vara för liten, endast ca 158, jag som skulle ha en mellan 160 - 170. Och stoet var väl lite stoigt och i "trots-åldern" 4 ;) Så hon kunde tydligen stanna och sånt, om jag uppfattade rätt. Dessutom är hon ett sto också, och jag vill ju hellst ha en valack, pga att jag hellst vill slippa stoigheten, men vi får väl se =) Vem vet, jag kanske inte gillar någon av dom ?! :o Men det tror jag nog att jag gör.

Får se om jag hinner att skriva något i morgon, det beror på när jag är hemma igen, och om jag orkar! Kommer nog vara heeelt slut efter dagen :) haha.

RSS 2.0