Ännu en

Har hittat ännu en akribori avkomma =) lite äldre än dom andra, men hon ser ju strålande ut. Dock så blev man lite nyfiken eftersom att det var ett väldigt lågt pris, så jag mailade på henne, och frågade varför hon var så billig. Svarar hon utan att det verkar vara några konstigheter så kanske det blir en liten sväng inom mariestad också på lördag. Självklart så är det ju kul med lite yngre hästar, men 8 år är inte gammalt det heller. Vi får väl se, men jag hoppas ju fortfarande på Zobori, och har ganska höga förväntningar också. hmm :o Detta stoet i mariestad hade jo gått LA dressyr, tränad för MSV, och 110 hoppning, så det verkar ju lite konstigt att hon är så billig för den nivån hon är på. Men vi får väl se =)

Gävle

På lördag så åker jag & mamma troligtvis till Gävle ungefär. För att provrida en ( eller två ) häst/ar :) Vi vet iaf än sålänge att den ena hästen är ett 5-årigt sto e. akribori :D Zoega heter hon iaf, hon ser fin ut på filmen men jag har en liten fundering, men det märker jag nog när jag provrider ;) haha! Hon är 167, lite stor men sålänge hon är snäll i hanteringen så funkar det nog. Den andra hästen, som vi väntar på att få svar på om han är såld eller inte, är en 6-årig valack e. Gissa?!..... AKRIBORI såklart ;) Han heter Zobori, riktigt fin ser han ut att vara. Han har tävlat också, så det är ju egentligen en fördel, men kanske inte ? ;) Jag låter ärligt talat väldigt hemlighetsfull nu alltså =) Och iofs, det är jag ju också! :D

Då var han såld



Då har vi sålt min lilla Bonsai :( Känns väl lite hemskt, men man får väl faktiskt se det från den posetiva sidan. Han får ett riktigt bra hem med en trevlig ägare, dessutom så har man ju en liiiiten större chans att fokusera på hästköp. Vi får väl se hur det går, har ju som sagt lust att gå ridledarutbildningen nästa år, och då måste jag ju ha en häst, sen så är det väl inte så kul att komma dit med en häst man nyligen har köpt och knappt känner heller för den delen. Visst att man inte ska ha bråttom med hästköp men det känns ändå som att jag vill skynda mig lite. Jag menar min ponnytid tänkte jag ju att det var ingen idé att skynda sig igenom LB dressyr för att gå upp till LA, men helt plötsligt så står man där och tiden är förbi och det är försent. Och det jag menar med detta är ju att jag inte känner att det skulle bli så kul att vara typ 40 år och tävla LA, utan då vill man ju åtminstone vara på MSV nivå. Dessutom så vet man ju inte heller hur länge jag kommer vara "hoppryttare" heller, det brukar ju vara så att unga=hoppning, äldre=dressyr. Men man får väl se, självklart så vill man ju komma igång så fort som möjligt för att man vill börja klättra lite mer i klasserna när jag inte känner att jag har kommit så långt på tävlingsbanan än, och nu har det faktiskt gått 18 år av mitt liv x) Känns som att jag tror att jag är gammal! haha. Sen så har man ju detta med att utbilda sig också, jag är ju väldigt intresserad av att bli hopptränare i framtiden, och då måste man ha tävlat 130 med placeringar och jag tror att ju längre tid det tar desto svårare skulle det bli för mig att komma igång med utbildningen.

Jag har ju som sagt hittat en häst som jag har fallit för, ärligt talat så är det inte så jätte ofta jag direkt faller för en häst bara genom bilder och film. Självklart att jag kan tycka att hästarna är fina å så, men jag är nästan säker på att denna hästen är perfekt för mig. Kanske det bara är något jag inbillar mig, kanske det är för att den ser ut som att den är en sån häst som jag har velat ha, en som hoppar hinder utan att titta på hindren, eller kanske det faktiskt är så att jag har rätt, att detta är en häst som skulle passa mig bra. Jag vet att jag inte kommer få någor svar sålänge inte jag får åkt iväg och provridit hästen, för det är ju då man verkligen känner om det klickar eller inte. Och jag har bestämt mig eller jag vet att oavsett vilken häst det än skulle vara som jag ska provrida så tänker inte jag vara som väldigt många andra, åka dit med inställningen att denna hästen ska jag ha, för då klarar man inte riktigt av att känna efter ifall man verkligen klickar, utan kanske vet längst in att man hade hoppats på något bättre, man man köper den ändå.

Halebop

Jag har haft halebop i ca ett år nu, innan så hade jag telia. Och först nu så börjar jag nästan att ångra att jag bytte. Förstår inte hur det kan vara så mycket problem och att de inte kan lösa problemen med nätet. Har haft varierad mottagning nu i nästan över en månad. Är det inte deras skyldighet och se till så att nätet fungerar som det ska ?! Min pojkvän har missat/kommit försent på hans praktik nu kanske en 3 gånger pågrund av att han varken kan ringa eller skicka sms, då det är ett stort problem eftersom att han blir hämtad av hans bror varje morgon och om de inte kan ringa eller skriva så kan ju knappast min pojkväns bror stå utanför i hopp om att min pojkvän kommer ut. Jag tror att det är väldigt många som anser att det nästan är lika bra att byta operatör nu när det krånglar så mycket med telia/halebop. Upptäckte att jag inte hade någon mottagning igår kväll vid 23 tiden, när jag vaknade i morse hade jag fortfarande ingen mottagning. Okej, att det kanske blir störningar pga att dom ska fixa 4G istället för 3G, men hur många är det som vill detta egentligen när det ska orsaka en massa problem ? Tycker också att detta är ett väldigt bra sätt för dom att lura folk på pengar, eftersom Halebop har ett "avtal" med deras kunder att om man laddar telefonen med 200 kr så ska man få skicka gratis sms och ringa gratis i en månad. Så dom borde ju tjäna riktigt mycket på det när man inte kan skicka sms gratis under en månads tid eftersom det är krångel med nätet. Tycker faktiskt att dom borde stå för dom dagarna som nätet har varit nere och ge oss kanske en 10 dagar extra på att ringa & smsa gratis. Tror i slutändan att detta kommer bli ett stort problem för halebop, då inte bara jag, utan även många andra anser att det kanske är lika bra att byta operatör. BTW, så funderar jag hur många miljoner klagomål halebop har fått denna månaden ;) skulle ha varit lite intressant :P

Om en halvtimme åker jag iväg till ATG i karlstad med Bonsai, ooooh wish me good luck :D Hoppas verkligen att vi får åka hem igen med en tom transport. Fan vad det där lät hemskt, lilla Bonsai :( <3

Håller tummarna

I morgon är det dags att hålla tummarna för att Bonsai går igenom besiktning och röntgen. Gör han inte det så blir det nog inte något hästköp än på ett tag för min del. Men vi har då inte märkt något speciella problem med honom annars. Så är det något så kanske han reagerar på böjprovet för att det är obehagligt eller någon liten sak på röntgen som inte påverkar ridningen. Det är ju ofta det är något liiiiitet med alla hästar. Sällan det finns en häst som är helt felfri.

Men som jag skrev i förra inlägget, jag kommer sakna honom, underbara ponny!


Hästarna genom åren

Jag har alltid haft tillgång till att rida andra hästar än just mina egna, då mamma har haft en hel del hästar samtidigt som jag har gått på ridskola i flera år. Men jag tänkte iaf berätta om just mina hästar och hästarna jag har tävlat med genom åren i detta inlägg.

Den allra första ponnyn som jag hade det var en shetlandsponny, Wayne. Vi köpte honom som hingst men kastrerade honom riktigt snabbt, för mamma har berättat lite historier om att han var ganska hingstig och "elak" och det skulle ju självklart lägga ner sig lite ifall han blev kastrerad. Jag själv minns absolut inte som första åren med honom eftersom det kanske är en 10 år sedan, eller ja det är nog ännu mer. Wayne var en jätte söt ponny, en riktig buse ;) Snabb som satan var han också, vi hängde att med på lite spring i skogen tillsammans med mammas stooooora d-ponnys ;) haha! Men Wayne var väl den hästen som lärde mig grunden i själva ridningen om man säger det så, förutom galoppskänkeln då :o för det gick inte att fatta galopp på honom, utan han fattade själv galopp när han kände för det, galoppskänkel på wayne = bakutspark :o Så sålde vi denna lilla ponnyn när jag var typ 12 eller något. Vi sålde honom för att jag skulle ha en tävlingsponny.

Samtidigt som jag hade Wayne så red jag på mamma godkända New forest hingst, Palle. Kan väl säga det så att han var den roligaste att tävla med av alla hästarna, för han hoppade det mesta, Jag tävlade honom upp till LC i hoppningen, dvs endast 90, och självklart när jag äntligen hade börjat att komma igång med tävlingen så fick han hovbensfraktur, boxvila i nästan ett år :o Och efter det så blev han ju pensionerad från tävligarna, dels för att han är 23 år nu, och dels för att han är så otroligt hingstig, han är faktiskt riktigt jobbig att ha med sig, men ändå, underbar på tävlingbanan. Vi har fortfarande kvar Palle =)


När jag skulle ha en egen tävlingsponny köpte vi Stackarps Paola, ett 4-årigt new forest sto, inte så jätte mycket riden, men kunde väl skritt, trav och galopp. Men jag tror faktiskt att största anledningen till varför vi köpte henne var nog för att hon är ett diplomsto :o haha! Hon hade ju då självklart inte tävlat eller något. Jag startade någon enstaka dressyr tävling på henne, och någon enstaka hopptävling. Hoppa med Paola är ungefär omöjligt, iaf på tävling. Eftersom att hon hellst måste skritta över hindren innan hon hoppar, för det kan faktiskt vara så att dom är riktigt farliga och möjligtvis äter upp Paola :o Och dressyren är väl inte den bästa heller, hon har väldigt svårt för galoppen, samla sig i galopp, fatta galopp och galoppera lugnt.


Sen så köpte vi en till godkänd New forest hingst, Vognmandgårdens Akrobat. Detta är väl hästen som jag har tävlat mest med och lyckats bäst med egentligen, även fast det inte har blivit något mer än upp till LB dressyr. Han är lite mer likt Paola, rädd för en massa saker, även dressyrstaketen, så det har ju blivit väldigt mycket upp och ner på resultaten med Akrobat, men trots detta så har jag faktiskt nästan lyckats att få med mig en rosett hem på varje ställe vi har varit på :o haha! Tävlade honom även på NF-mästerskapen, där vi startade LC och LB för ungponny, LC gick väldigt bra, tror det blev en andra plats, men LB var i en annan byggnad och ett stort farligt ridhus, så det gick ju jämt åt skogen :o haha! Jag och Akrobat blev klubbmästare på Eda ryttarförening år 2010. Sen så hände detta tråkiga som alla ungdomar upplever någon gång, man blir för gammal för ponnys, ärligt talat så känner man sig gammal då :o herregud!


Men nu så letar jag iaf efter en stor häst, en riktigt fin tävlingshäst. Har hittat en men tveksamt om han finns kvar :) men det kan jag ju skriva med om när vi har pratat med ägaren ;)

I morgon åker vi iväg med Bonsai för besiktning och röntgen, och går han igenom så ska vi lämna ifrån oss den lilla gossen, kommer sakna honom :( En riktig underbar ponny, hade jag varit yngre, så hade han inte varit till salu! :o

Camilla Maurtvedt

Japp, det är jag det ;) Nej men jag tänkte iaf berätta lite om mig själv.
Jag heter Camilla som jag redan har nämnt :o haha! Jag är 18 år, blir 19 i år.
För tillfället så är jag arbetslös men jag ska börja söka runt lite bara jag får ihop
ett suveränt cv ;) Innan jag tog studenten nu så gick jag naturbruk, hästhållning.
Hästar är mitt största intresse och det har det varit hela mitt liv.
Jag kommer att skriva i mitt nästa inlägg om hästar som jag har haft, tävlat med, osv :)
Nu så har jag och mamma 9 hästar, 8 av dem är new forest ponnyer och en nordsvensk.
Varav 2 av dem är godkända hingstar. Jag har endast tävlat upp till LB dressyr och
LC hoppning, men det har väl mest varit för att man har haft lite speciella ponnyer, haha!
Nu så letar jag för fullt efter en stor häst då min ponny tid har sprungit iväg :o
Och jag har hittat den, den perfekta (a) haha, men måste först och främst vänta tills tisdag
då vi ska se ifall en av våra new forest ponnyer går igenom besiktning och röntgen för att sedan flytta.
Och sen så måste vi ju självklart höra om hästen finns kvar, vilket är tveksamt för det var någon som
skulle provrida den nu till veckan, men det blir väl bara att sitta å hålla tummarna, för då kanske det blir en
liten resa till gävle till helgen för provridning :)

Jag har fått lite små planer om att gå ridledarutbildningen nästa år, men
då måste jag ju självklart ha en häst. men vi får se vad som händer.
Jag har gått ungdomsledarutbildning och är diplomerad hästskötare :)

RSS 2.0